Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Με αφορμή την εκλογή Δ.Σ. του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας - Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης»

Πολλές και υψηλής ποιότητας είναι οι δράσεις και οι υπηρεσίες του Δήμου και του ΝΠΔΔ και αξίζουν τα συγχαρητήρια μας όσοι μόχθησαν, διοικήσεις και στελέχη, γι’ αυτό. 
Η περίοδος που διανύουμε και το άμεσο μέλλον όπως προδιαγράφεται, ανεβάζουν την κοινωνική πολιτική στο υψηλότερο σκαλοπάτι των προτεραιοτήτων της πολιτικής μας.

Οι θεσμικές δυσκολίες και οι περιορισμένοι πόροι θέτουν ένα δυσμενές περιβάλλον, με το οποίο δεν συμβιβαζόμαστε. Παράλληλα με την διεκδίκηση, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να συγκροτήσουμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο δράσης αξιοποιώντας και τις ευκαιρίες του ΣΕΣ.
Σήμερα, εάν προσπαθήσουμε να εξετάσουμε τις ομάδες ή τα άτομα που δυνητικά εντάσσονται στις κατηγορίες ενός συστήματος πρόνοιας, βλέπουμε οτι δεν περιγράφονται ως καμιά από τις κλασσικές ευάλωτες ομάδες,  αλλά είναι άτομα που μέχρι πρότινος αποτελούσαν τμήμα ενός οικονομικά και κοινωνικά ενεργού πληθυσμού.
Έχει αποδειχθεί ότι η εισοδηματική ένδεια επιφέρει απώλεια βασικών ανθρώπινων και κοινωνικών δικαιωμάτων και οδηγεί σε κοινωνικό αποκλεισμό, που μόνο η αλληλεγγύη μπορεί να εμποδίσει και να σπάσει. Η ανάπτυξη της αλληλοβοήθειας του εθελοντισμού και της κοινωνικής διαβούλευσης αποτελούν βασικές παραμέτρους της δράσης μας.
Προσεγγίζουμε την κοινωνική πολιτική ως πολιτική δημοκρατίας και ισότητας, δηλαδή κοινωνικής δικαιοσύνης. Όχι ως απλή κάλυψη αναγκών, αλλά ως υποστήριξη άσκησης θεμελιωδών δικαιωμάτων. Θεωρούμε την κοινωνική πρόνοια δημόσιο αγαθό που θα υπερασπιστούμε έναντι όσων απεργάζονται σχέδια ιδιωτικοποίησης και αυτού του τομέα.
Η αναβάθμιση και διεύρυνση των υπηρεσιών, η σύνδεση και συνεργασία με υπερτοπικές δομές, η συσχέτιση δράσεων και η συνεχής συνεργασία με την κοινωνία και τις οργανωμένες εκφράσεις της αποτελούν στόχους και κατευθύνσεις  για την επόμενη περίοδο.
Ως Πρόεδρος του Δ.Σ. θα εργασθώ με όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για να υπερασπιστούμε την κοινωνική συνοχή στον τόπο μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια υπόκεινται στην έγκριση του διαχειριστή. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο δεν θα γίνονται αποδεκτά. Ευχαριστιύμε