Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Νέα αρχή

Μετά από μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θητεία ως Πρόεδρος στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Θέρμης, βρισκομαι σε μια νέα αρχή της επαγγελματικής μου ζωής, μπροστά σε νέες προκλήσεις και στόχους.
Τα θέματα διαχείρισης περιβάλλοντος, μαζί με αυτά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ήταν πάντα στο επίκεντρο της δραστηριότητας μου, ιδιαίτερα ως ελεύθερου επαγγελματία.
Η πρόσφατη συνεργασία μου με Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων, αλλά και με μονάδες επεξεργασίας αδρανών και οργανικών αποβλήτων, αποτελεί για μένα έναν νέο, διαφορετικό τρόπο προσέγγισης των συνιστωσών της βιώσιμης ανάπτυξης.
Στόχοι μας η ενδυνάμωση των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πολιτών, επαγγελματιών και φορέων για την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων, η προστασία του περιβάλλοντος, η συμβολή στην επίτευξη των στόχων για την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση. Παράλληλα, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Η διαχείριση των αποβλήτων και η παραγωγή δευτερογενών υλικών που χρησιμοποιούνται αντικαθιστώντας πρώτες ύλες που εξαντλούν τους φυσικούς πόρους και απαιτούν σημαντική ενέργεια, είναι επιβεβλημένη, εάν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή. Επιπρόσθετα, η κυκλική οικονομία θέτει νέα καταναλωτικά πρότυπα και μπορεί να αποτελέσει έναν από τους τομείς ώθησης της οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια υπόκεινται στην έγκριση του διαχειριστή. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο δεν θα γίνονται αποδεκτά. Ευχαριστιύμε