Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Ψήφισμα της ΕΝ.Π.Ε. ενάντια στις σχεδιαζόμενες απολύσεις-διαθεσιμότητες στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ

Χλιαρή, γραφειοκρατική και πολιτικά ισχνή είναι η απόφαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για το θέμα των απολύσεων και της κατάργησης δομών της Αυτοδιοίκησης.
Περίμενα από το όργανο που μας εκπροσωπεί να παρέμβει δυναμικά και να αποδείξει ότι υπερασπίζεται την δημοκρατία, την αξιοκρατία, τον ορθολογισμό.

Ανέμενα να σταθεί διεκδικητικά για να σταματήσει η αποδόμηση των θεσμών, η διάλυση των μονάδων κοινωνικής αλληλεγγύης & μέριμνας, των υπηρεσιών εξυπηρέτησης του πολίτη και των δομών διασφάλισης της ποιότητας ζωής στις πόλεις. 
Ήταν αυτονόητο, για μένα, ότι η ΕΝΠΕ θα υπερασπιστεί τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης, θα δραστηριοποιηθεί στην ανάσχεση του συγκεντρωτισμού και της κατάργησης της αυτοτέλειας του θεσμού και ότι θα αντιτάξει υπεύθυνες προτάσεις για πραγματικές μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα. Ομολογώ την πλάνη μου!
Το Δ.Σ. της ΕΝΠΕ επιβάλλεται να παρέμβει, έστω και τώρα. Δεν είναι θέμα αλληλεγγύης προς την Α’βάθμια Αυτοδιοίκηση, που από μόνο του είναι σημαντικό. Είναι, έτι περαιτέρω, απόδειξη της συνείδησης του ρόλου και των ευθυνών των Περιφερειαρχών και των μελών των Περιφερειακών Συμβουλίων, απέναντι στις τοπικές κοινωνίες και τη χώρα συνολικά.
Το ίδιο χλιαρή ήταν και η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Α. Τζιτζικώστα στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 11/7, σε αντίθεση με την σφριγηλή θέση του επικεφαλής της παράταξης ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, Μ. Μπόλαρη. Αυτό όμως το ανέμενα!


Παρακάτω παραθέτω το ψήφισμα  της ΕΝΠΕ:

«Εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στις σχεδιαζόμενες απολύσεις-διαθεσιμότητες στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ. Οι απολύσεις αυτές θα υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο και αυτές τις ανεπαρκείς κοινωνικές δομές που συνδέονται με την ικανοποίηση λαϊκών αναγκών, θα ανοίξουν παραπέρα το δρόμο της ιδιωτικοποίησης επιφέροντας νέα πλήγματα στη λαϊκή οικογένεια.
Καλούμε την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε απολύσεις - διαθεσιμότητες, ανεξάρτητα από υπηρεσία ή εργασιακή σύμβαση. Αντίθετα, είναι αναγκαίο να γίνουν προσλήψεις σε κρίσιμες για την εξυπηρέτηση του λαού υπηρεσίες, με πλήρη μόνιμη και σταθερή εργασία για τους εργαζόμενους. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων για να μην απολυθεί κανένας, για να μη διαλυθεί καμία δομή στους δήμους.
Ζητάμε την απόσυρση του Νομοσχεδίου ΤΩΡΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια υπόκεινται στην έγκριση του διαχειριστή. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο δεν θα γίνονται αποδεκτά. Ευχαριστιύμε